Over hippisch de wolden

hippisch de wolden

Hippisch de wolden 2021

De Wolden profileren als paardengemeente. Het imago van De Wolden als paardengemeente steviger neerzetten”. Dit werd in 2013 verwoord in het gemeentelijk Beleidsplan Recreatie en Toerisme.

over ons

Hippisch de wolden

Hippisch De Wolden werd het middel om dat doel te bereiken. Hippisch De Wolden is een samenwerking tussen diverse hippische evenementen in De Wolden en de gemeente. Het doel is om de evenementen gezamenlijk en gebundeld te promoten bij een groter publiek dan alleen de paardenliefhebbers. 

Een ander doel is het verbinden van de evenementen met andere sectoren in De Wolden voor meer economische spin-off. Daarbij wordt verbinding gezocht met ondernemers op het gebied van recreatie en toerisme om enerzijds meer bezoekers te trekken naar de evenementen en de regio en anderzijds de bezoekers langer vast te houden in de regio.

hippisch de wolden

Genoeg redenen om ook langs te komen!

Ben jij benieuwd naar meer? Kom dan eens langs! Wij laten je graag de sfeer proeven van onze geweldige concoursen, gezelligheid en uiteraard de paardensport! 

In 2013 heeft de gemeente qua organisatie van de publiciteit het voortouw genomen, vanaf 2014 doen de evenementen dat grotendeels zelf. De evenementen maken gebruik van de social media, met de website HippischdeWolden.nl, een app voor Android en Apple, en een eigen facebook-pagina.

Paarden en De Wolden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de zomer volgt het ene paardenevenement op het andere. Sinds 2013 hebben de diverse evenementen hun krachten gebundeld tot De Hippische De Wolden.

 

Benieuwd welk evenementen gebundeld zijn? Het betreft:

  • Concours Hippique de Wijk
  • Samengestelde Menwedstrijd Zuidwolde
  • Outdoor Zuidwolde
  • Concours Hippique De Wolden
  • Hippisch Brinkfestijn Ruinen
  • Runer Paardendagen

evenementen

Kom eens langs